Sağlık Bakanlığı'na alınan güvenlik görevlileri, öncelikle hastanelerin genel güvenliğinden sorumludur. Yani hastane içinde olası olayları önler, huzuru sağlamaktan sorumludurlar. 

Sağlık Bakanlığı, hastanelerin emniyet ve güvenliğini sağlamaktan sorumlu silahsız güvenlik görevlileri çalıştırmaktadır. Bu güvenlik görevlilerinin görevler arasında giriş çıkışların kontrol edilmesi, olası tehlikelere müdahale edilmesi, kamera ve alarm sistemlerinin izlenmesi, kurallara uymayanların uyarılması ve gerektiğinde hukuki yollara başvurulması gibi faaliyetler yer almaktadır. 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

Silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir:

Taner Aşkın kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Taner Aşkın kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Sağlık sorunu bulunmamak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek
  • Sskerlikle ilişiği olmamak 
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine ilişkin kanuna uygun geçerli özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak

Pexels Photo 127873
Silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyen vatandaşlar İŞKUR'da yer alan açık pozisyonlara başvuruda bulunabilmektedirler. Başvuru süreci genellikle 5 gün sürüyor ve başvurularına göre seçilen adaylar, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hastanelerde işe alınıyor. 

Sağlık Bakanlığı güvenlik maaşları 

Silahsız güvenlik görevlilerinin kazancı eğitim düzeylerine, çalıştıkları hastanenin büyüklüğüne ve bulundukları bölgeye göre değişmektedir. Buna göre Silahsız güvenlik görevlileri ortalama 29 bin Türk Lirası ila 30 bin Türk Lirası arasında maaş almaktadırlar.

Kaynak: Haber Merkezi