Ramazan Baygara, Baygaralar olarak bilinen suç örgütünün lideri olarak tanınıyor. 2020 yılında öldürülen çete lideri Bedirhan Baygara'nın ardından örgütün liderliğini üstlendi. Ramazan Baygara yurt dışına kaçarak dikkat çekti ve ardından kırmızı bültenle aranmaya başlandı. Geçen ay Yunanistan'da INTERPOL ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Halen Türkiye'ye iade edilmekte olan Ramazan Baygara, Çayırova'da lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç'ın öldürülmesiyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Yaşanan talihsiz olayda Baygara'nın intikam aradığı iddia edildi. Olayın ardından 17 yaşındaki şüpheli ile ona yardım eden şahsın tutuklanması, Ramazan Baygara'nın ismine bir kez daha dikkat çekti. Bu olay da Baygara'nın yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.

Whatsapp Image 2024 07 04 At 19.33.48

Mahir Çoğaç cinayeti

Salı sabahı evinden çıkıp park halindeki arabasına binerken pusuya düşürülüp başından vurulan Mahir çoğaç'ın, 10 gün önce Adana'da kardeşi Yunus Çoğaç'ın işlediği cinayetle ilgili olduğu öğrenildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada Yunus Çoğaç'ın öldürdüğü şahsın Baygaralar adlı organize suç örgütüne üye olduğu ve Mahir Çoğaç'ın bu cinayetin intikamı olarak hedef alındığı iddia edildi.

Cenk Çelik cinayeti

Ramazan Baygara ve çetesinin Ümraniye'deki Cenk Çelik cinayetiyle bağlantısı olduğu düşünüldü.  Bu cinayet Sedat Peker'in videolarında da geçiyordu ve Baygaralar çetesiyle bağlantılıydı. Soruşturma sonucunda Adana'da düzenlenen operasyonda 20 kişi yakalandı. Operasyonda toplam 5 adet ruhsatsız ateşli silah, 288 adet farklı boy ve modelde fişek, 4.366 gram kokain, 770 gram esrar, sıvı esrar, 10 bin 620 dolar ve 42 bin 870 TL ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan ise 15 kişi tutuklandı.

Baygaralar Suç Örgütü

Baygaralar suç örgütünün geçtiğimiz yıl emniyet genel müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında ciddi bir gerileme yaşamasına rağmen grup, Bedirhan Baygara cinayetinin ardından faaliyetlerini sürdürdü. Ağırlıklı olarak Adana'da bulunan bu çetenin cinayet, fiziksel zarar verme, korkutma ve hırsızlık gibi çok sayıda suç faaliyetine karıştığı öğrenildi. Bedirhan Baygara'nın yerine Ramazan Baygara organizasyonda liderlik görevini üstlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 6 ilde eş zamanlı yürütülen "kafes" operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, operasyon kapsamında 55 kişinin yakalandığını ve Ramazan Baygara liderliğindeki "Baygaralar" suç örgütünün dağıtıldığını duyurdu. Operasyonlarda 3 adet piyade tüfeği, 2 adet hafif makineli tüfek, 29 adet tabanca ve 7 adet pompalı tüfek olmak üzere çok sayıda silaha el konulduğu belirtildi.

Ramazan Baygara serveti ne kadar?

Ramazan Baygara'nın serveti hakkında kamuoyuyla paylaşılmış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi