Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugünkü toplantısında Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 6 kulübe tribün cezası ve para cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, PFDK'nın aldığı kararlar şu şekildedir:

·         Konyaspor Kulübü, 03.04.2024 tarihinde oynanan Konyaspor - Trabzonspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle Kuzey Alt Tribünü C ve Doğu Alt Tribünü C bloklarındaki seyircilerin elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu maça girişlerinin engellenmesine, ayrıca saha olayları sebebiyle 168 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, yayın talimatına aykırı davranışlarından dolayı 125 bin TL para cezası aldı.

·         Trabzonspor, aynı maçta taraftarlarının çirkin tezahüratı ve saha olayları nedeniyle toplamda 380 bin TL para cezası ve bir sonraki misafir kulüp olduğu maça girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu) Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu)

·         Beşiktaş, 04.04.2024 tarihinde oynanan Başakşehir - Beşiktaş maçında taraftarlarının çirkin tezahüratı ve bu tür davranışlarından ötürü aldığı 620 bin TL para cezası ile cezalandırıldı ve bir sonraki misafir kulüp olduğu maça girişleri engellenecek.

·         Gaziantep ve Fenerbahçe kulüpleri de benzer şekilde taraftarlarının çirkin tezahüratı ve saha olayları nedeniyle cezalandırıldı. Gaziantep'e 112 bin TL para cezası ve bir sonraki ev sahibi maça giriş engeli, Fenerbahçe'ye ise 160 bin TL para cezası ve bir sonraki ev sahibi maça giriş engeli uygulandı.

Antalyaspor Kulübü ise taraftarlarının saha olaylarına karışması sebebiyle 112 bin TL para cezasına ve bir sonraki ev sahibi maça giriş engeline çarptırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı