Dilan Polat ve Engin Polat’ın kara para aklama davası, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci gününde dikkat çekici gelişmelere sahne oldu. Savcı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Savcı, sanıkların yurt dışına çıkış yasağının sürdürülmesini ve imza şartının kaldırılmasını da istedi. Savcı, tutukluluk durumunun devamını, sanıkların suçların vasıf ve mahiyeti, kaçma şüphesi gibi nedenlerle gerekçelendirdi.

Davanın ikinci gününde, tutuklu sanık Ahmet Gün, tutuksuz sanık Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ve diğer tutuksuz sanıklar mahkemede hazır bulundu. Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat Polat ise SEGBIS aracılığıyla duruşmaya katıldılar. Duruşmada, sanıkların savunmaları alınarak, avukatlarının esasa ilişkin savunmalarına geçildi.

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, müvekkilinin ailevi durumuna ve bankacılık hesaplarının blokelenmesine dikkat çekerek, “Bir aile yerle yeksan edilmiştir. Dosyada somut bir delil bulunmamaktadır. Müvekkilim Engin Polat’ın tahliyesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum,” şeklinde savunma yaptı. Diğer sanık avukatları da beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların emanette bulunan eşyalarının iadesini talep ederken, mal varlıkları hakkında konulan tedbirlerin kaldırılmasını reddetti. Sanıkların yurt dışına çıkış yasağının ve imza şartının durumu hakkında ise adli kontrol kararlarının devamını istedi.

Duruşma sonrasında, Dilan Polat’ın kızı Nilda Polat, annesinin elini öperek ona destek oldu. Basın mensuplarına açıklama yapan Sıla Doğu, “Dualarınızı esirgemeyin” diyerek mahkemedeki sürece dikkat çekti. Mahkemenin yarın vereceği ara karar ise merakla bekleniyor.

Akkuş’ta Korkutan Kaza: 5 Kişi Yaralandı Akkuş’ta Korkutan Kaza: 5 Kişi Yaralandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı