Okullarda sağlık ve güvenlik krizi: Eğitim-İş Çankırı'dan MEB’e sert tepki! Okullarda sağlık ve güvenlik krizi: Eğitim-İş Çankırı'dan MEB’e sert tepki!

Üniversite tercih süreci, 2 Ağustos'a kadar devam ediyor ve adaylar en fazla 24 tercihte bulunabiliyor. Özel yetenek gerektiren programlar için başvurular ise ilgili yükseköğretim kurumuna doğrudan yapılıyor. Öğrenci Dekanı Serhat Butur, sınav ve değerlendirme süreçlerinin yükseköğretim kurumları tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, kesin kayıt hakkı kazanan adayların isteğe bağlı olarak özel yetenek sınavlarına başvurabileceklerini belirtti. Özellikle Oyunculuk Bölümü adayları için sahne sınavının önemine değinen Butur, başarılı olan adayların "sanata teşvik indirimi"nden yararlanabileceklerini söyledi.

Özel yetenek gerektiren programlara olan başvurular halen devam ediyor. Aday öğrenciler, 2024 TYT sonuç belgesi ve kimlik fotokopisi ile özel yetenek sınavına başvurma hakkı elde edebilirler. Sahne sınavına katılmak isteyen adaylardan, modern tiyatro örneklerinden veya dünya klasiklerinden bir dram ve bir komedi tiratı oynamaları, ayrıca bir şiir veya şarkı okumaları isteniyor. Adayların sınava siyah kıyafetle gelmeleri gerekmektedir.

İstanbul Beykent Üniversitesi Öğrenci Dekanı Serhat Butur, sahne sınavlarının jüri üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, geçen yıl alınan karar gereği bu yıl da Oyunculuk Bölümü adaylarının sahne sınavında başarılı olmaları durumunda "sanata teşvik indirimi"nden ek olarak faydalanabileceklerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı