Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), desteklediği projelerle bölgesinde ekonomiye ve istihdama katkı sağlarken, Anadolu'nun değerlerini de gün yüzüne çıkarıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uygulanan 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen projelerden biri de Çorum Belediyesi'nin yürüttüğü "Çorum Belediyesi İşim Gücüm Üretim Projesi". Bu proje kapsamında, Çorum mutfağının öne çıkan lezzetlerine odaklanan bir mutfak atölyesi kuruldu.

A W240255 03

Veli Paşa Hanı'nda restore edilen ve OKA'nın desteğiyle şehre kazandırılan bu mutfak atölyesinde, Çorum Has Baklavası, Çorum Su Böreği, coğrafi işaret tescilli Çorum Kuru Mantısı, Çorum Şekerlemesi gibi yöresel lezzetler üretiliyor. Atölyede, gastronomi alanında çalışanlar ve sektöre girmek isteyen işsiz kadınlar, yöresel yemeklerin standardizasyonu ve püf noktaları konularında eğitim alıyorlar. Bu sayede, Çorum'da gastronomi sektörüne nitelikli eleman yetiştirilmesi ve iş hayatına kazandırılması hedefleniyor.

Çevre Bakanlığı 53 İl Genelinde 747 Arsayı Avantajlı Koşullarla Satışa Sunuyor Çevre Bakanlığı 53 İl Genelinde 747 Arsayı Avantajlı Koşullarla Satışa Sunuyor

A W240255 02

SOGEP destekli projeler arasında yer alan bu inisiyatif, aynı zamanda Anadoludakiler Platformu'nda da öne çıkarak, geçmişten gelen lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı