Ekonomist, Akademisyen ve Medya Yorumcusu Oğuz Demir gündemde. 

Oğuz Demir kimdir?

Oğuz Demir, 1982 yılında Amasya’da doğmuş ve Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden biri olarak tanınmaktadır. Eğitim hayatı ve profesyonel kariyeri boyunca birçok önemli başarıya imza atmış olan Demir, hem akademik dünyada hem de medya sektöründe etkili bir isimdir.

Oğuz Demir, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret alanında yüksek lisans yapmıştır. Eğitim hayatını bir adım daha ileriye taşıyarak, İstanbul Üniversitesi’nde iktisat doktorasını tamamlamıştır.

2013 yılından bu yana İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İngilizce İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, uluslararası akademik deneyimini genişletmek amacıyla, University of Texas at Austin’deki Institute for Innovation Creativity and Capital’de ve Moskova’daki Higher School of Economics’te misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

Oğuz Demir, medya sektöründe de önemli bir isimdir. 2010-2013 yılları arasında Bloomberg HT ekranlarında “KOBİ Destek Rehberi” adlı programı hazırlayıp sunmuştur. 2016 yılından itibaren, CNNTürk, Ekotürk, FOX Ana Haber ve FOX Çalar Saat gibi programlarda düzenli olarak ekonomi yorumları yapmaktadır.

Kariyerinin medya kısmında ayrıca Karar Gazetesi ve Gazete Duvar’da köşe yazıları yazmış, Sözcü TV ve KRT Televizyonu’nda “Son Söz”, “Sana Faydası Ne?” ve “Anlamak İçin” adlı programları hazırlayıp sunmuştur. Bu programlar ve yazılar, Oğuz Demir’in ekonomi alanındaki bilgi ve deneyimini geniş bir kitleye aktarmasına olanak sağlamıştır.

Sivil toplum alanında da aktif bir rol üstlenen Demir, 2006 yılından bu yana Ekonomistler Platformu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca, 2017 yılında kurulan Dijital Kalkınma Derneği’nin kurucuları arasında yer almaktadır.

Oğuz Demir, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şişli Belediye Meclis Üyesi adayı olmuştur. Bu adım, Demir’in siyaset arenasındaki etkisini ve toplumsal katkı sağlama amacını yansıtmaktadır.

Oğuz Demir Kimdir

Oğuz Demir nereli?

Oğuz Demir, 1982 yılında Amasya'da doğmuştur. Bundan dolayı aslen Amasyalı olduğu düşünülmektedir.

Oğuz Demir ne iş yapıyor?

Oğuz Demir, 1982 yılında Amasya'da doğmuş bir ekonomist ve akademisyendir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret yüksek lisans programını ve İstanbul Üniversitesi'nde iktisat doktorasını tamamlamıştır.

2013 yılından bu yana İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, University of Texas at Austin ve Moskova'daki Higher School of Economics'te misafir öğretim üyeliği yapmıştır.

Kaan Yıldırım ailesi kimdir? Kaan Yıldırım ailesi kimdir?

Medya alanında ise, 2010-2013 yılları arasında Bloomberg HT'de "KOBİ Destek Rehberi" programını hazırlayıp sunmuştur. 2016 yılından itibaren CNNTürk, Ekotürk, FOX Ana Haber gibi programlarda ekonomi yorumları yapmaktadır. Karar Gazetesi ve Gazete Duvar'da köşe yazıları yazmış, Sözcü TV ve KRT'de çeşitli programları hazırlayıp sunmuştur.

Sivil toplum çalışmalarında da aktif olan Demir, 2006 yılından beri Ekonomistler Platformu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir ve 2017 yılında kurulan Dijital Kalkınma Derneği'nin kurucuları arasındadır. Ayrıca, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Şişli Belediye Meclis Üyesi adayı olmuştur.

Oğuz Demir evli mi?

Oğuz Demir evlidir. Eşi, gazeteci Gülşah İnce'dir. Çift, 2024 yılında evlenmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi