Başarılı bir girişimci olarak bilinen ve teknoloji sektöründeki liderliğiyle tanınan Oğuz Alper Öktem, kariyeriyle olduğu kadar özel hayatıyla da merak konusu oldu. Bu yazıda Oğuz Alper Öktem ve eşiyle ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Oğuz Alper Öktem kimdir?

Oğuz Alper Öktem, 1991 yılında Kocaeli’nde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Koç Vakfı Vehbi Koç Özel Lisesi’nde tam burslu olarak başlamış ve ardından Amerika’ya giderek Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Londra Ekonomi Okulu Siyasal Ekonomi Bölümü’nde tamamlamıştır.

Öktem, Deutsche Bank’ın Londra ofisinde ilk iş deneyimini nükleer enerji şirketleri üzerine çalışarak edinmiştir. 2014 yılında Türkiye’ye dönen Öktem, kariyerine BluTV’de Chief Operating Officer olarak devam etmiş ve 2018 yılında Martı İleri Teknoloji’yi kurmuştur. Günümüzde Martı İleri Teknoloji Şirketi’nde CEO olarak görev yapmaktadır.

Oğuz Alper Öktem Kim

Oğuz Alper Öktem nereli?

Oğuz Alper Öktem, Kocaeli'nin Hereke ilçesinde dünyaya gelmiştir ve aslen Kocaelili olduğu bilinmektedir.

Sıla Doğu kimdir? Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ne iş yapıyor, tahliye edildi mi? Sıla Doğu kimdir? Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ne iş yapıyor, tahliye edildi mi?

Oğuz Alper Öktem kiminle evli?

Oğuz Alper Öktem, İrem Bilgiç ile evlidir. Çift, 2021 yılında İstanbul Hilton Bomonti'de gerçekleştirilen nikah töreniyle hayatlarını birleştirmiştir. Nikahlarına dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mustafa Şentop ve dönemin Ticaret Bakanı Mehmet Muş şahitlik etmiştir.

Oğuz Alper Öktem

İrem Bilgiç kimdir?

Oğuz Alper Öktem'in eşi, eski AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in kızı İrem Bilgiç'tir. İrem Bilgiç, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamlamış ve üniversite eğitimini Columbia Üniversitesi'nde almıştır. Şu anda Oğuz Alper Öktem'in yönettiği Martı Teknolojileri şirketinde COO olarak görev yapmaktadır.

Oğuz Alper Öktem kimin damadı?

Oğuz Alper Öktem, dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'tir. Oğuz Alper Öktem'in eşi, dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in kızı İrem Bilgiç'tir. Süreyya Sadi Bilgiç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak 2 Haziran 2023 tarihine kadar görev yapmıştır. Ankaralı olan Süreyya Sadi Bilgiç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi