Kurşunlu değişim istedi Kurşunlu değişim istedi

Mustafa Destici  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, 2018 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev almıştır.

Mustafa Destici kimdir?

Mustafa Destici, 3 Şubat 1966'da Eskişehir'in Günyüzü ilçesinin Gecek köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Sivrihisar'da ve liseyi Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2007 yılında memuriyetten ayrılarak Büyük Birlik Partisi (BBP) ile siyasi hayatına adım atan Destici, aynı yıl genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. 25 Mart 2009'da partinin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği talihsiz helikopter kazasında, partinin teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısıydı. Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından, BBP'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde Yalçın Topçu'nun listesi ile genel sekreter olarak seçildi.

2011 genel seçimlerinde Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan Destici, seçim sonrası Yalçın Topçu'nun istifası ile yapılan 5. Olağanüstü Kongre'de 639 oy içinde 628'ini alarak genel başkanlık koltuğuna oturdu. 2015 yılında, Saadet Partisi ile ittifak kararı aldıktan sonra BBP'den istifa ederek Saadet Partisi çatısı altında Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerine katıldı. Ancak, Saadet Partisi seçim barajını aşamayınca, 12 Temmuz 2015'te yeniden BBP genel başkanlığına seçildi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara 2. Bölge milletvekili listesinin ilk sırasında yer aldı ve milletvekili olarak seçildi.

Mustafa Destici, siyasi kariyeri boyunca birçok konuda tartışmalı açıklamalar yapmış ve eleştiriler almıştır. Özellikle savunma sanayii vergisi ve idam cezası konularındaki görüşleri dikkat çekmiştir. Savunma sanayii vergisi ile ilgili olarak, kredi kartı limiti 100 bin TL olan kullanıcılar için yıllık 750 TL katkı payı alınmasını desteklemiştir. Ayrıca, idam cezasının Türkiye için bir zaruret olduğunu belirtmiştir.

13 Ocak 2024 tarihinde yaptığı bir Twitter paylaşımı ile kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştır. 25 partinin logosunun yer aldığı bir görsel paylaşarak bu partileri teröre hizmet etmekle itham eden Destici, bu açıklamalarıyla sosyal medya ve basında geniş tepkilerle karşılaşmıştır.

Mustafa Destici, Türk siyasetinde önemli bir figür olarak öne çıkmakta ve liderliğini sürdürmektedir. Siyasi kariyeri boyunca yaptığı açıklamalar ve aldığı pozisyonlar, onu tartışmalı bir lider haline getirmiştir. Türkiye'nin siyasi gündeminde yer alan konularda etkili bir ses olmayı sürdüren Destici, gelecekteki siyasi hamleleri ile dikkat çekmeye devam edecektir.

Mustafa Destici Kimdir

Mustafa Destici ne iş yapıyor?

Mustafa Destici, Türkiye'de siyasetçi olarak faaliyet göstermektedir. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, 2018 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev almıştır. Siyasi kariyeri boyunca çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulunmuş ve partisi aracılığıyla siyasi etkinliklerini sürdürmektedir.

Mustafa Destici kaç yaşında?

Mustafa Destici, 3 Şubat 1966 doğumludur. Bu durumda 2024 yılı itibarıyla 58 yaşındadır.

Mustafa Destici evli mi?

Mustafa Destici evlidir.

Mustafa Destici'nin kariyeri

Mustafa Destici, 3 Şubat 1966'da Eskişehir'in Gecek köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Sivrihisar'da ve liseyi Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Kariyerine 2007 yılında memuriyetten ayrılarak Büyük Birlik Partisi (BBP) ile siyaset sahnesine adım atan Destici, aynı yıl partisinin genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. 2009 yılında BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından gerçekleştirilen olağanüstü kongrede genel sekreter olarak seçildi.

2011 genel seçimlerinde Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan Destici, 2015'te BBP genel başkanı olarak seçildi. 2015'te Saadet Partisi ile ittifak kararı alarak, yeniden BBP'ye katıldı ve 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Ankara 2. bölge milletvekili listesinin ilk sırasından milletvekili seçildi.

Destici, siyasi kariyeri boyunca çeşitli konularda tartışmalı açıklamalar yapmış ve ağır eleştiriler almıştır. Özellikle savunma sanayii vergisi ve idam cezası konularındaki görüşleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştır. Şu anda BBP Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi