Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Dünya Kenti Muğla" vizyonu doğrultusunda uluslararası iş birliklerini güçlendirmek amacıyla önemli adımlar atmaya devam ediyor. Seçim sürecinden bu yana bu vizyon üzerinde yoğunlaşan Aras, bu kapsamda Rodos adasında ve Atina'da bir dizi temaslarda bulundu. Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki şehir arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: "HDP kapatma davası devam ediyor" Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: "HDP kapatma davası devam ediyor"

Görüşmede, Muğla’nın üyelik sürecinde olduğu "B40 Balkan Şehirleri Ağı" gibi uluslararası platformlar bünyesinde yapılabilecek iş birliklerinin önemi vurgulandı. Ayrıca, Muğla ve Atina'nın bölgesel kalkınma, sürdürülebilirlik, iklim kriziyle mücadele ve yangınlarla mücadele gibi ortak sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yapılacak çalışmalara odaklanıldı.

Başkan Ahmet Aras, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Atina Belediyesi arasında gelişecek iş birliklerinin her iki şehir için de önemli fırsatlar oluşturacağına inanıyorum. Dünya Kenti Muğla vizyonu doğrultusunda uluslararası iş birliklerini güçlendirme ve Muğla’mızı daha dirençli bir kent yapma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Görüşme sonucunda, iki şehir arasında kurulacak iş birliği köprüsünün geliştirilmesi ve somut adımlar atılması konusunda kısa zamanda çalışmaların başlayacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı