Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın MOD10 Gençlik Orkestrası, Ağustos ayı içerisinde gerçekleştireceği 8 konserden oluşan yaz turnesine Bandırma Meydanı'nda başladı. Orkestra, 8-18 yaş arasında birbirinden yetenekli 45 genç müzisyenden oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sanatçısı Umut Ayral'ın şefliğinde sahne alan MOD10, Türk Pop Müziği'nin seçkin eserlerini seslendirdi. Konser, Bandırmalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken, izleyiciler de şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Programda “Ben Böyleyim”, “Mest Oldum”, “Ara Beni Lütfen”, “Pencereler Önünde”, “Leyla’m”, “Gözyaşlarım Anlatır”, “Gitme Sana Muhtacım”, “Dudu”, “Ne Haber Aşktan”, “Anlamazdın”, “Alışamadım”, “Ah Bu Ben”, “Sevenler Ağlarmış”, “Hangimiz Sevmedik”, “Kan ve Gül” gibi popüler şarkılar yer aldı. Konser, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen Norm Ender tarafından yapılan “Parla” şarkısıyla sona erdi.

Konser sonrası genç müzisyenler ve izleyiciler Başkan Ahmet Akın'a teşekkürlerini iletti. Orkestra üyelerinden Yaşar Can Önal, “Daha önce böyle bir fırsatım olmamıştı. Belediye Başkanımız Ahmet Akın'a bu güzel konseri sunduğu için çok teşekkür ediyorum,” dedi. Zeynep Karaoğlu ise, “Bu tür etkinlikler sayesinde her genç, müziğini özgürce sergileyebiliyor. Ahmet Akın'a çok teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı.

Mehmet Nuri Ersoy’dan Çankırı Paylaşımı: “Çankırı’yı Daha İyiye Taşıyacağız” Mehmet Nuri Ersoy’dan Çankırı Paylaşımı: “Çankırı’yı Daha İyiye Taşıyacağız”

Konseri izleyen Bandırmalılar, genç müzisyenlerin performansından oldukça memnun kaldı. Tuncay Eşen, “Evlatlarımız çok başarılıydı, bizi mutlu ettiler,” derken, gazeteci Murat Ertuğ, “Bu zor zamanlarda Bandırma halkına sunulan bu güzel orkestra için teşekkür ederim. Ahmet Akın'a selamlar,” dedi.

MOD10 Gençlik Orkestrası'nın yaz konserlerinin devam edeceği Ağustos ayı takvimi ise şu şekilde:

  • 8 Ağustos Perşembe: Edremit Akçay Kordon
  • 10 Ağustos Cumartesi: Ayvalık Kırlangıç Fabrika Yanı
  • 13 Ağustos Salı: Erdek Meydan
  • 15 Ağustos Perşembe: Sındırgı
  • 19 Ağustos Pazartesi: Gönen Meydan
  • 27 Ağustos Salı: Marmara Avşa Adası
  • 31 Ağustos Cumartesi: Altıeylül Kuvayı Milliye Meydanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı