Develi'de İYİ Parti'den Ayrılık: Ağca ve 7 Arkadaşı İstifa Etti Develi'de İYİ Parti'den Ayrılık: Ağca ve 7 Arkadaşı İstifa Etti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabet ederek resmi bir ziyaret kapsamında Ankara’ya geldi. Ziyaret, Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendiriliyor. Cumhurbaşkanı Sisi’yi Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı. İki lider, samimi bir karşılama sonrası aynı araçla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hareket etti.

Ziyaretin, iki ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla önemli bir adım olduğu vurgulanıyor. Erdoğan ve Sisi’nin, baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmelere de katılması bekleniyor. Görüşmelerde, Türkiye ve Mısır arasındaki ticaret hacminin artırılması, bölgesel güvenlik konuları ve iş birliğinin geliştirilmesi gibi başlıkların ele alınacağı ifade ediliyor.

Ziyaretin ayrıca, Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye gibi bölgesel meselelerde iki ülkenin ortak tutum geliştirmesi açısından kritik olduğu belirtiliyor. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin, Erdoğan ile yaptığı bu görüşme, uzun süredir gergin olan Türkiye-Mısır ilişkilerinin normalleşmesi için atılan en somut adımlardan biri olarak görülüyor. İki liderin görüşmesi, uluslararası basının da büyük ilgisini çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı