Milli taekwondocu Nafia Kuş Aydın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak kariyerindeki tek eksik madalyayı hedeflediğini belirtti. Aydın, Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun resmi sitesine yaptığı açıklamada, olimpiyat öncesi hazırlıklarına odaklandığını ve hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini ifade etti.

Tokyo Olimpiyatları deneyimini değerlendiren Aydın, heyecanlı bir başlangıç yaptığını ancak istediği sonucu elde edemediğini dile getirdi. Paris için büyük heyecan duyduğunu ve olimpiyatlarda altın madalya kazanarak İstiklal Marşı'nı okutmak ve bayrağını dalgalandırmak istediğini vurguladı. "Dünyanın 1 numarası olarak katılıyorum. Paris'te altını kazanarak hikayemi en iyi şekilde bitirmek istiyorum" diyen Nafia, kariyerindeki tek eksik olan olimpiyat altın madalyasını kazanmayı amaçladığını belirtti.

Son dünya şampiyonu olarak Paris'e gittiğini ve rakiplerinin gözünün üzerinde olacağını ifade eden Nafia Kuş, "Avrupa ve dünya şampiyonu olarak gidiyorum, ama Paris'ten olimpiyat şampiyonu olarak döneceğime inanıyorum. Tüm organizasyonlarda altın madalya kazandım. Şimdi tek eksiğim kaldı. Paris'te istediğimi gösterip altın madalyayı kazanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak

Kadın taekwondocular olarak Paris'te tarihi bir başarıya imza atacaklarına inandığını belirten Nafia Kuş, "Geçen yıl takım halinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez şampiyon olduk. Paris'te bu başarıyı sürdüreceğimize inanıyorum. Teknik direktörümüz Ali Şahin ile birlikte gücümüzü gösterip altın madalyaları kazanmak istiyoruz. Kadın sporcular olarak Paris'te o madalyanın bize gideceğine inanıyorum. Hepimiz madalya ile döneceğimize inanıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı