Milli atletler Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz, Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda ilk defa gerçekleştirilen karışık bayrak maraton yarışında 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde ettikleri için duygularını paylaştı.

Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı

Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada, karışık bayrak maraton yarışında 20. olarak olimpiyat kotası alan Bekmez ve Korkmaz, yarış sonrası medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. Salih Korkmaz, hakemlerin olumsuz kararlarına rağmen mücadelelerinden vazgeçmediklerini belirtti. Korkmaz, "Yılmadık ve kota almaya başardık. 20 yıldır sporcuyum ama böyle bir travma yaşamadım. Hem mutluyuz hem üzgünüz. Maalesef adil bir yarış olmadı. Hakemler çok kötü bir politika izledi. Zorluklar yaşadık, hatta sakatlık bile geçirdim. Ancak tüm sağlık ekibimize, antrenörlerimize, federasyonumuza ve destekleyen halkımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizde böyle bir organizasyonun gerçekleşmesi büyük bir şans. Bu tür müsabakalar her ülkeye verilmez. Son dönemdeki başarılarımız yankı uyandırdı. Bu organizasyonun ülkemizde yapılması gerçekten mutluluk verici" dedi.

Meryem Bekmez ise Paris 2024 Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar'a bu fırsatları bize sunduğu için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki Paris'te bu başarıyı sürdürür ve madalya kazanırız" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı