Ilgaz Belediyesi tarafından 2023 yılında kurulan Mezarlıklar Müdürlüğü, ilçedeki defin işlemlerini vatandaşlardan tek kuruş almadan gerçekleştiriyor. Müdürlük, durumu iyi olan vatandaşlardan makbuz karşılığı bağış kabul ederken, ilçe dışı nakillerde sadece aracın yakıt ücreti talep ediliyor.

Ilgaz Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Şevki İpek, “Bize ulaşan cenaze sahipleriyle yapılan ön görüşme sonrası mevtayı bulunduğu yerden nakil aracımızla alarak işlemleri başlatıyoruz. Sabah 11.00 ve öğleden sonra 15.00'da namaz öncesi yıkama ve kefenleme işlemlerini gerçekleştiriyor, namaz vaktine hazır hale getiriyoruz. Cenaze hizmetlerinde akla gelen her hizmeti ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Bu konuda çok güzel ve olumlu geri dönüşler alıyoruz.” dedi.

Ilgaz Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, 2023 Mayıs ayından Temmuz 2024’e kadar toplamda 214 defin müracaatı aldı. Bu müracaatlardan 105’i erkek, 109’u kadın oldu. Müdürlüğün bu süreçte gerçekleştirdiği hizmetler arasında 99 kadın ve 82 erkek cenazenin yıkanması, 64 mezar kazılması, 109 taziye evi ziyareti ve 102 cenaze evine yemek hizmeti bulunuyor.

Ilgaz’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı Ilgaz’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Öte yandan, 2’si bayan 6 personel ve 2 nakil aracıyla hizmet veren Ilgaz Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, 16 cenazeyi ilçe dışına naklederken, 15 cenazeyi de ilçe dışından nakil aldı. Müdürlüğün sunduğu bu kapsamlı ve ücretsiz hizmetler, vatandaşlar tarafından büyük takdirle karşılanıyor.

HABER: Burak Kaya


Mezarlıklar Müdürlüğü Raporu Ilgaz'da 214 Kişi Toprağa Verildi!-1

Kaynak: Burak Kaya