ÖZEL HABER/19 Ağustos Pazartesi günü öğleden sonra saat 16.30 sularında Meydan Köyü'nün dağlık alanında başlayan orman yangını, 46 hektarlık geniş bir alana zarar verdi. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, bölgedeki alevler gece geç saatlerde yoğun çabalarla kontrol altına alındı ve sabaha karşı tamamen söndürüldü.

Bu İşaret Çarpıcı Bir Mesaj Veriyor: Ilgaz’da Trafik Kazalarına Dikkat Çekiliyor! Bu İşaret Çarpıcı Bir Mesaj Veriyor: Ilgaz’da Trafik Kazalarına Dikkat Çekiliyor!

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen belediye destekleriyle yapılan yoğun müdahaleyle kontrol altına alınan yangın sonrası, ilçe dışından gelen destek ekipleri geri dönerek yerel ekiplerin çalışmasını devraldı. Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Bölge Şefi önderliğindeki 25 personel, 4 arazöz ve 4 ilk müdahale aracıyla 24 saat boyunca sahada devriye gezerek, yangının yeniden başlamasını önlemek için sürekli denetim gerçekleştiriyor.

Ekipler, özellikle yer yer tüten dumanlara müdahale ederek, alevlerin tekrar ortaya çıkmasını engellemeye devam ediyor. Yangın sonrası bölgede zarar gören alanlar üzerinde yapılan çalışmalar, bölgedeki ekosistemi yeniden eski haline getirmek amacıyla devam edecek.

HABER: Burak Kaya
 

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette1

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette2

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette3

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette4

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette5

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette6

Meydan Köyü’nde Alevler Sona Erdi Ama Ekipler Neden 24 Saat Nöbette7

Kaynak: Burak Kaya