Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. Türkiye'ye sıcak hava dalgası yaklaşıyor. Meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki günlerde ülke genelinde sıcaklıkların artması bekleniyor. Özellikle orta ve batı bölgelerde termometrelerin 40 derece ve üzeri sıcaklıklara ulaşabileceği öngörülüyor. Bu durum bireylerin refahı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği gibi tarım ve hayvancılık üzerinde de olumsuz etkiler yaratabilir.

İç bölgelerdeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin su ihtiyacı artabilir. Bölge sakinlerinin kendilerini güneşten korumaları, daha fazla su içmeleri ve aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Meteoroloji sıcak hava dalgasının etkisini yakından takip ederken halkın uygun önlemleri almasının önemini de vurguluyor.

Pexels Photo 20880774

Çankırı'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Çankırı'da önümüzdeki günlerde hava durumu değişken olacak. Hava tahminlerine göre hafta başında gökyüzü parçalı bulutlu olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Sonraki günlere doğru hava açık ve güneşli olacak.

Hava tahmini sıcaklıkların 36 dereceye kadar yükseleceğini öngörüyor. Ancak hafta sonuna doğru hafif rüzgarların da eşlik ettiği sıcaklıkta hafif bir düşüş yaşanabilir. Çankırı'da ikamet eden vatandaşların güneş koruma faktörü yüksek olan kıyafetler giymeye öncelik vermesi ve susuz kalmamalarını gerekmektedir. Sıcak çarpması riskini önlemek için özellikle öğlen saatlerinde doğrudan güneş ışığından uzak durmak çok önemlidir.

Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi

Pexels Photo 8925990

Güneşin zararları nelerdir?

Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak çeşitli zararlı sağlık sonuçlarına yol açabilir. Güneş ışığında bulunan ultraviyole (UV) ışınları, cilt kanseri de dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Güneşe uzun süre maruz kalmak güneş yanıklarına, cilt kusurlarına ve ciltte erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir.

Ultraviyole ışınlarına uzun süre maruz kalmak gözlerde katarakt oluşmasına ve kalıcı hasara neden olabilir. Ayrıca güneşin etkisi nedeniyle sıvı kaybı artabilir ve sıcak çarpması gibi acil durumlar ortaya çıkabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı, özellikle öğle saatlerinde doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçınmak, güneş koruyucu uygulamak ve gölge aramak da dahil olmak üzere güneşten korunma önlemlerinin uygulanması önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi