Merih Demiral, 5 Mart 1998 tarihinde Kocaeli'de dünyaya geldi. Futbol kariyerine Karamürsel İdman Yurdu'nda başlayan Demiral, daha sonra Fenerbahçeahçe'nin altyapısına transfer oldu. Kariyerini Portekiz'de Alcanense ve Sporting B takımlarında sürdürdü, daha sonra üst düzey takım Alanyaspor'a katıldı. Üstün performansıyla Serie A ekiplerinden Sassuolo'ya kiralandı ve sonunda Juventus'a transfer oldu. İki sezon Juventus'ta forma giyen Demiral, Serie A şampiyonluğu, İtalya Kupası ve Süper Kupa'yı kazanarak büyük başarılara imza attı. 2021 yazında Atalanta'ya kiralanan oyuncu, 2023 yılında Suudi Arabistan'ın profesyonel lig ekiplerinden Al-Ehli'ye transfer oldu.

26 yaşındaki yetenekli futbolcu Merih Demiral, uluslararası alanda Türk Milli Futbol takımının bir parçası olarak 2018'den bu yana 40'ın üzerinde maça katıldı, 2020 ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti.

Whatsapp Image 2024 07 03 At 17.25.29

Merih Demiral'ın oynadığı takımlar

  • Alcanenense
  • Sporting B
  • Alanyaspor 
  • Sassuolo 
  • Juventus
  • Atalanta 
  • Atalanta
  • El-Ehli

Merih Demiral'ın Milli Takım kariyeri

Merih Demiral, Türkiye'nin genç milli takımlarında da yer alarak, 17 yaş altı ve 19 yaş altı kategorilerinde Türkiye'yi temsil etti. Türk A Milli Futbol Takımı formasıyla ilk maçına 20 Kasım 2018'de Ukrayna ile oynanan hazırlık maçında 85. dakikada Mert Müldür'ün yerine oyuna girdi. Ayrıca 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türk milli futbol takımında da önemli bir rol oynadı.

Yılmaz Doruk kimdir? Nereli, evli mi? Yılmaz Doruk kimdir? Nereli, evli mi?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin İtalya ile oynadığı açılış maçında ilk 11'de forma giyen Merih Demiral, 53. dakikada kendi kalesine attığı golle turnuvanın açılış golünü attı. Bu gol, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde atılan ilk açılış golü oldu.

Türkiye'nin Avusturya ile karşılaştığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise Demiral; Mert Günok, Mert Müldür, Abdülkerim, Ferdi, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper ile birlikte ilk 11'de yer aldı. Demiral'in burada sergilediği performans, maçın üstünden saatler geçmesine rağmen futbolseverlerin dilinden düşmüyor. 

Whatsapp Image 2024 07 03 At 17.25.182024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçın 57. saniyesinde Türkiye, Merih Demiral'ın köşe vuruşundan attığı golle öne geçti. Ceza sahası içinden oynayan Merih Demiral, turnuva tarihinde Türkiye'nin kaydettiği ilk golü attı. Bu aynı zamanda sadece 57 saniyede atılan Avrupa Şampiyonası tarihindeki en hızlı ikinci gol oldu. Demiral'ın 59. dakikada attığı gol ile Türkiye, 2-0 öne geçti.

Defansta etkili olan Demiral, ataklarla olduğu kadar defansif görevlerini de mükemmel bir şekilde yerine getirdi. Rakiplerin paslarını keserek ve müdahale ederek takımına büyük katkı sağladı. Hava toplarında da üstünlük kurmayı başaran Demrial, özellikle Avusturya takımına karşı etkili bir performans sergiledi. Maçın sonunda ise Demiral, gösterdiği üstün performans ile maçın oyuncusu seçildi ve kendisine ödülü takdim edildi.

Merih Demiral hakkında neden disiplin soruşturması açıldı?

Merih Demiral hakkında, dün gerçekleşen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda attığı golün ardından bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı. Avusturya'da 2019 yılından beri bozkurt işaretinin bölücü bir sembol olarak kabul edilmesi nedeniyle yasaklandığı belirtiliyor. Bu sebeple UEFA tarafından Merih Demiral hakkında soruşturma açıldı fakat Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Başkanlığı bu disiplin soruşturmasının kabul edilemeyeğini vurguladı. 

Kaynak: Haber Merkezi