Küba doğumlu Türk voleybolcu olarak Türkiye millî takımı ve Fenerbahçe'de oynayan Melissa Vargas'ın babası merak konusu oldu. Bu yazıda Melisa Vargas ve babası ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Melissa Vargas'ın babası kimdir?

Türkiye kadın millî voleybol takımı ve Fenerbahçe kadın voleybol takımında oynayan Melissa Vargas'ın babası Kübalı bir hentbol oyuncusudur.

Melissa Vargas'ın babası nereli?

2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Küba millî takımıyla yer almış ve 2023 yılında Türkiye millî takımına katılmış Vargas'ın babasının aslen Kübalı olduğu bilinmektedir.

Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli? Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli?

Melissa Vargas

Melissa Vargas'ın babası ne iş yapıyor?

Voleybola 6 yaşında sokakta başlayan Melissa Vargas'ın babası profesyonel bir hentbol oyuncusudur.

Melissa Vargas kimdir?

Melissa Teresa Vargas Abreu, 16 Ekim 1999 tarihinde Küba'nın Cienfuegos şehrinde doğmuştur. Şu anda Türkiye kadın millî voleybol takımı ve Fenerbahçe kadın voleybol takımında oynayan bir sporcu olarak bilinmektedir. 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Küba millî takımıyla yer almış ve 2023 yılında Türkiye millî takımına katılmıştır. 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda İsveç'e karşı oynanan maçta Tijana Boskovic’in rekorunu kırarak 112 km hızında bir servis atmıştır.

Melissa Vargas Kimdir

Babası hentbol oyuncusu olan Vargas, voleybola 6 yaşında sokakta başlamış ve 8 yaşında okul takımına katılmıştır. Küba'da genç yaş millî takımlarda da oynamıştır. Bir süre Çekya'da oynadıktan sonra omuz sakatlığı nedeniyle Küba'ya dönmüş ve eleştirilerde bulunduğu için millî takımdan 4 yıl men cezası almıştır. Bu süreçte İsviçre'ye transfer olmuş ve mülteci statüsüyle oynamıştır. 2018'de Fenerbahçe'ye geçiş yapmış ve 2021'de Türk vatandaşı olmuştur. 2022-2023 sezonunda Çin Ligi'nde oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri dönmüştür.

Kaynak: Haber Merkezi