Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme geldi. Bu yazıda Mehmet Şimşek ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Mehmet Şimşek kimdir?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde doğdu. Kürt asıllı Türk ekonomist ve siyasetçi olan Şimşek, günümüzde Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmaktadır. Bu görevi daha önce 2009-2015 yılları arasında da yürütmüştür ve 2023 yılında tekrar atanmıştır.

Sekiz çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Şimşek, ilkokulun ilk iki yılını köyünde tamamladıktan sonra, Batman'da abisinin öğretmenlik yaptığı okulda eğitimine devam etti ve burada Türkçe öğrendi. Ortaokul ve lise eğitimini Gercüş'te tamamladı². Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladıktan sonra, yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gitti ve Exeter Üniversitesi'nde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra Etibank'ta kısa bir süre çalıştıktan sonra, ABD'nin Türkiye büyükelçiliğinde kıdemli ekonomist olarak görev aldı. Daha sonra Union Bank of Switzerland ve Deutsche Bank'ta çalıştı. Merrill Lynch'te Orta Avrupa ve Rusya'dan sorumlu olarak görev yaptı ve 2005 yılında gelişmekte olan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi ekonomik ve stratejik araştırmalar bölümü başkanlığına getirildi.

Mehmet Şimşek Kimdir-1

2007 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Gaziantep milletvekili olarak meclise giren Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu 60. Türkiye Hükümeti'nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı. Bu görevi Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu'nun hükümetlerinde sürdürdü. Ayrıca, 65. Türkiye Hükûmeti'nde başbakan yardımcısı olarak yer aldı.

2013 yılında Emerging Markets dergisi tarafından Avrupa’da yılın maliye bakanı seçilen Şimşek, Foreign Policy dergisi tarafından dünyanın en etkili 500 kişisi arasında gösterildi.

Kaan Yıldırım ailesi kimdir? Kaan Yıldırım ailesi kimdir?

Mehmet Şimşek, 1998’de İstanbul'da tanıştığı Amerikalı finansçı Annalise Granwald ile 1999'da evlendi, ancak çift 2009'da boşandı. 2010'da Gaziantepli peyzaj mimarı Esra Kara ile evlenen Şimşek’in ikiz kızları ve bir oğlu vardır. Şimşek, aynı zamanda Birleşik Krallık vatandaşıdır ve ana dili Kürtçe'ye ek olarak Türkçe ve İngilizce'yi çok iyi derecede bilmektedir.

Günümüzde Ankara'da yaşayan Şimşek, film koleksiyonu yapmak ve tenis oynamak gibi hobileriyle de tanınmaktadır.

Mehmet Şimşek Nereli

Mehmet Şimşek kaç yaşında?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde doğmuştur. Buna göre, 1 Eylül 2024 itibarıyla 57 yaşındadır.

Mehmet Şimşek nereli?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Türkiye'nin Batman iline bağlı Gercüş ilçesinin Arıca köyünde doğmuştur. Kökeni Kürt'tür.

Mehmet Şimşek evli mi?

Mehmet Şimşek 9 Ocak 2010 tarihinde Gaziantepli peyzaj mimarı Esra Kara ile evlenmiştir. Çiftin ikiz kızları ve bir oğlu bulunmaktadır. Önceki evliliğinden 20 Ocak 1999'da Amerikalı finansçı Annalise Granwald ile evlenmiş, ancak çift 23 Temmuz 2009'da boşanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi