Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinlikleri bu yıl beşinci kez gerçekleştiriliyor. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından organize edilen etkinlikler, serhat şehirlerimiz Kars ve Ardahan’da başlıyor.

Ani Ören Yeri'nde Tarihi Yolculuk

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, etkinlikler kapsamında ilk durağın Kars olacağını belirtti. Gökdemir, Kars’ın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan Ani Ören Yeri ile keşfe başlayacaklarını söyledi. Kars’ın 44 kilometre doğusunda bulunan ve İpek Yolu üzerindeki 100 bin nüfuslu Krallar Diyarı olan Ani Ören Yeri, çağlar boyu farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeri olarak dikkat çekiyor.

Sarıkamış Şehitliği: Acının ve Kahramanlığın İzleri

Gökdemir, Kars’ın tarihindeki en önemli olaylardan biri olan Sarıkamış Harekâtı’na da dikkat çekti. Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan harekât sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak ölen Osmanlı Türk askerlerinin anısına yapılan Sarıkamış Şehitliği’nin, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatacağını belirtti. Sarıkamış Şehitliği’nde tarihin izlerini takip etmenin, Kars gezisini sıradan bir seyahatten çok daha öteye taşıyacağını vurguladı.

Çankırı’da TÜBİTAK 4007 İlimde Bilim Şenliği-2 Başlıyor! Çankırı’da TÜBİTAK 4007 İlimde Bilim Şenliği-2 Başlıyor!

Ardahan ve Tokat'ta Kültürel Keşifler Devam Ediyor

Kars’ta başlayan bu tarihi ve kültürel gezinin ardından, etkinliklerin Ardahan ve Tokat illerinde de devam edeceğini ifade eden Gökdemir, bu illerde de pek çok tarihi ve kültürel değeri yerinde inceleme şansı bulacaklarını söyledi.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin 5 Yıllık Başarısı

Gökdemir, beş yıldır geleneksel hale gelen proje kapsamında bugüne kadar 50’ye yakın ilde 600’e yakın kültür sanat muhabirini bir araya getirdiklerini belirtti. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin, Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren tek dernek olduğunu ifade eden Gökdemir, kültür ve sanat faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Gökdemir, kültürel faaliyetlere gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, ulaşım sponsorluğunu üstlenen iş insanı Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’a, Kars Valisi Ziya Polat’a, Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç’a ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

Çankırı Haber de bu yolculuğa katılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından organize edilen etkinliğe www.cankirihaber.net İnternet Haber Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı, Gazeteci Bayram Polat da katılacak. 

Kaynak: Furkan Ercan