Şanlıurfa'da Karahan ve Karageçili Aşiretlerinin görkemli düğünü Şanlıurfa'da Karahan ve Karageçili Aşiretlerinin görkemli düğünü

Muğla'nın Marmaris ilçesi, turizm sezonunun ve yazdan kalma günlerin devam etmesiyle birlikte, İngiliz turistlerin sadece tatil değil, aynı zamanda düğün organizasyonları için de tercih ettiği bir destinasyon haline geldi. 

İngilizler, Marmaris'i hem tatil yapmak hem de en mutlu günlerini kutlamak için seçiyor. Ocak ayından bu yana Marmaris Belediyesi tarafından kıyılan 500 nikahın 124'ü yabancı uyruklulara, çoğunluğu da İngilizlere ait. Turistler, Birleşik Krallık'ın milli çalgısı Gayda eşliğinde gerçekleştirilen düğünlerde, doğum günü ve evlilik yıldönümü kutlamalarını da uygun fiyatlarla yapmanın keyfini çıkarıyorlar.

Marmaris’e 7 yaşından beri ailesiyle tatile gelen İngiliz hemşire Staphaney, erkek arkadaşı Martin Smith ile önümüzdeki yılki nikah hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti: "Marmis’i çok seviyorum ve burada evlenmek istedik. Hem düğünümüzü, hem de balayımızı burada yapacağımız için çok heyecanlıyız."

Dünyaca ünlü isimler de Marmaris'i tercih ediyor. Düğün organizatörü Mehmet Yörük, İngilizler, İskoçlar, Finliler ve Almanların Marmaris'i sıklıkla tercih ettiğini ifade etti. Kendi kültürleri ile Türk kültürünü bir arada sunarak düzenledikleri organizasyonlarda geleneksel müziklerin popüler olduğunu belirtti. Yörük, 2019'da ünlü futbolcu Rio Ferdinand’ın düğününü de düzenlediklerini ekleyerek, Türkiye'nin düğünler için popüler bir seçim olmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı