Marmaris Belediyesi'nin temizlik personelleri, Ramazan Bayramı tatili boyunca yoğun bir mesai harcadı. 7/24 çalışan işçiler 9 günlük süreçte yaklaşık bin 400 ton çöp topladı.

Marmaris'te yerli nüfusun 9 günlük bayram tatilini geçirmek istemesiyle birlikte turizm sezonu erken açıldı. Bayram tatili süresince alınan tüm tedbirlerle birlikte Marmaris Belediyesi, herhangi bir olumsuzluğa izin vermedi. Temizlik İşleri Müdürlüğü, toplamda 230 personel ile 7/24 esasıyla çalıştı. 3 vardiya halinde faaliyet gösteren ekipler, 9 günlük bayram tatili boyunca yaklaşık bin 400 ton atık topladı. Bu süreçte bin 218 ton evsel katı atık, 103 ton ambalaj atığı ve 358 kilogram bahçe atığı toplandı. Günlük evsel atık miktarı normalde 80 ton civarında seyrederken, bayram döneminde %55 artışla günlük 135 tona yükseldi.

Angola asgari ücret 2024 Angola asgari ücret 2024

Bayram boyunca Marmaris'in merkezinde, turistik bölgelerinde ve kalabalık noktalarda çöpleri toplayan belediye çalışanları, caddeleri ve çocuk parklarındaki oyun alanlarını yıkayarak dezenfekte etti. Ayrıca Kapalı Çarşı, sahil boyu ve Sevgi Yolu gibi yoğun insan trafiği olan bölgeler de araçlarla temizlendi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris'te bayram süresince herhangi büyük bir sorun yaşanmadığını belirterek, "Ekiplerimizle vatandaşlarımızın rahat bir bayram geçirmesi için büyük bir özveriyle çalıştık. Bu başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

A W183049 03

Kaynak: İhlas Haber Ajansı