Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da törene katılanlara iletildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Anıl Ceylan, “Manisa’nın kurtuluşunun 102’nci yılı kutlu olsun. Eylül ayı, milletimizin tarihinde altın harflerle yazılı zaferlerin ayıdır. 30 Ağustos’ta başlayan kurtuluş mücadelemiz, 9 Eylül’de İzmir’deki düşmanın denize dökülmesiyle taçlanmış ve milletimize yeni bir umut açmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği, kahraman ordumuz ve asil milletimizin gayreti, Manisa’nın özgürlüğüne kavuşmasını sağlamıştır” dedi. 

MİT, TUSAŞ saldırısı sonrası PKK/YPG'ye ait 120 hedef vurdu MİT, TUSAŞ saldırısı sonrası PKK/YPG'ye ait 120 hedef vurdu

Ceylan, konuşmasında, 26 Mayıs 1919’da işgal edilen Manisa’nın 3 yıl boyunca büyük acılar yaşadığını ve 8 Eylül 1922’de Fahrettin Altay komutasındaki süvari birliklerinin zaferiyle tekrar özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti. Ayrıca, “Düşman işgali sırasında şehir yerle bir olmuş, birçok insan hayatını kaybetmiştir. Bu acı tablo, bağımsızlığın kıymetini bir kez daha hatırlatmaktadır. Kahraman atalarımızın bıraktığı bu özgürlük mirasını koruyarak ülkemizi daha ileriye taşımak hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından, öğrenciler günün anlam ve önemine dair yazdıkları şiirleri okudu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Bayat Belediyesi Gençlik Spor Kulübü dans gösterileriyle sahne aldı. Törende, Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı komandolarının tüfekli gösterisi izleyenleri gururlandırdı. Etkinlik, Spil Dağcılık Kulübü üyelerinin 30 Ağustos’ta başlattığı "Zafer Yürüyüşü" kapsamında taşıdıkları Türk bayraklarını protokol üyelerine teslim etmeleriyle sona erdi.

Törene, Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Anıl Ceylan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve birçok protokol üyesi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı