Çankırı'da Çöp Ev Temizlik Operasyonu: 3 Kamyon Çöp Toplandı Çankırı'da Çöp Ev Temizlik Operasyonu: 3 Kamyon Çöp Toplandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021'de başlayan ve 21 farklı noktada 10 gün süren yangının ardından bölgenin yeniden ayağa kalkması için yapılan çalışmalar, bir yılın ardından değerlendirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Manavgat yangınının yıldönümünde bölgedeki iyileştirme çalışmalarını ve yapılan destekleri açıkladı.

Yangın sonrası ilk etapta 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı yapılırken, vatandaşların güvenli yerlere taşınması ve yeni evlerin inşası için büyük bir hızla çalışmalara başlandı. Yöresel mimariye uygun köy evlerinin inşası ve altyapı çalışmaları hızla tamamlandı. Bakan Kurum, bir yıl içinde 550 evin anahtarlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, 788 konut, 4 köy konağı, 1 şadırvan ve 1 caminin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.

Bakan Kurum, “Yangının ilk gününden itibaren Manavgatlı kardeşlerimizin yanındaydık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, desteklerini hiçbir zaman esirgemedi ve tüm adımlarımızı anbean takip etti. Bizler üstümüze düşen neyse yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizim için en büyük kazanç vatandaşlarımızın mutluluğu” dedi. Ayrıca, 525 ahırın tamamlandığını ve hak sahiplerine teslim edilmeye devam ettiğini ekledi. Bakan Kurum, “Allah, inşallah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı