İnşaat mühendisi ve siyasetçi Maliki Ejder Batur son günlerin merak konusu oldu. Bu yazıda Maliki Ejder Batur ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Maliki Ejder Batur kimdir?

Batur, 1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiş ve Erzurum'da büyümüştür. Batur, eğitiminde ve kariyerinde başarıya ulaşmak için çok çalışmıştır. İnşaat mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Batur, hem şirketlerde hem de devlet kurumlarında farklı pozisyonlarda çalıştı. Özellikle Ümraniye Belediyesi'ndeki uzun dönemli görevleri ve parti içindeki etkin rolleri ile tanınan Batur, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yapmaktadır.

Maliki Ejder Batur aslen nereli?

Maliki Ejder Batur aslen Erzurumlu'dur. Batur'un kökeni Erzurum'dan gelmektedir.

Maliki Ejder Batur Kimdir

Eğitim ve akademik başarılar

Batur, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Eğitimine verdiği önemi akademik başarılarla pekiştiren Batur, “Yapılarda Sismik İzolasyon” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamış ve “Akıllı Kent Tasarım Sistemlerinin Pilot Ölçekte Uygulanabilirliği” başlıklı doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Bu akademik çalışmaları, onun şehir planlaması ve inşaat mühendisliği konularındaki derin bilgisini ve uzmanlığını ortaya koymaktadır.

Yasemin Ceren kimdir? Kimle evlendi, eşi kim? Yasemin Ceren kimdir? Kimle evlendi, eşi kim?

Kamu ve sivil toplum alanındaki görevleri

Batur, 1997'den 2004'e kadar farklı şirketlerde yöneticilik yaparak ve hatta kendi işini kurarak iş dünyası hakkında geniş bir yer edindi. Sivil toplum kuruluşlarına olan ilgisi ise, Maltepe Erzurumlular Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Kızılayı üyeliği gibi görevlerde kendini göstermiştir. Batur, AK Parti Ümraniye İlçesi Birinci İlçe Başkan Vekilliği görevini üstlendi ve 2004 yılında Ümraniye Belediyesi'nde göreve başladı. Ümraniye Belediyesi'nde üç dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla üstlenmiş, aynı zamanda Ümraniye Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği, İBB Meclis Üyeliği ve İBB İmar Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Parti içindeki rolü ve aile yaşamı

Batur, 24 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen 7. Olağan İl Kongresi’nde İl Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmiş ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. Yerel yönetimlerin çalışma şeklinin iyileştirilmesinde ve parti stratejilerinin etkili bir şekilde uygulanmasının sağlanmasında önemli bir rol oynadı. Evli ve dört çocuklu olan Batur, işi ile aile hayatı arasında uyum sağlamayı başarmış ve kariyerinde başarılı olmuştur. 

Batur'un eğitim, kamu hizmeti ve toplum çalışmalarındaki zengin geçmişi, kariyerindeki başarılarının ve topluma yaptığı katkıların temelini oluşturmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi