Çerkeş'in Kuzuören Köyü Karakoca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 2 yıldır devam eden temiz içme suyu sorunuyla mücadele ediyor. Bu süre zarfında köy halkı büyük bir çile yaşarken, nihayet AK Parti Çerkeş İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, konuyu gündemine alarak çözüm için harekete geçti. Altuntaş, sorunun çözülmesi adına ilgili makamlarla görüşmeler yaptığını ve en kısa sürede kalıcı bir çözüm getireceklerini belirtti.

Çerkeş’in Coğrafi İşaretli Sırma Baklavası TV8'de Tanıtıldı! Çerkeş’in Coğrafi İşaretli Sırma Baklavası TV8'de Tanıtıldı!

Karakoca Mahallesi sakinleri, uzun süredir temiz suya erişim sağlayamıyor ve bu durum yaşam koşullarını olumsuz etkiliyor. Altuntaş’ın yaptığı açıklama, köy halkına umut oldu. Çözüm için atılacak adımların ne olacağı ve ne zaman hayata geçirileceği ise merakla bekleniyor.

Başkan Altuntaş yaptığı açıklamada, "Kuzuören köyü Karakoca mahallemizde yaşayan hane sakinlerimizin mağduriyetini İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Yüksel Çelik bey ile görüşüp sonuç odaklı çalışmalarımızı başlattık önümüzdeki sene yatırım programına 5 km su içme hattı alınacaktır. Kısa vadede çözüm olarak vatandaşlarımızın hanesindeki su deposuna tanker ile temiz içme suyu takviyesi yapılacaktır. Mahallemizde 1 hane vatandaşımız yaşasa bile mağduriyetlerini gidereceğiz. Ayrıca bu sene Çerkeş İlçemizin Köyleri hiç bir dönem almadığı yatırımı ve hizmeti almıştır. İlçemize Destekleri ve İlgisi için Grup Başkanvekilimiz M. Emin Akbaşoğlu, İl Başkanımız Koray Erdoğan,İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Yüksel Çelik ve yoğun çalışmaları için İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Berkay Tozlu