Çankırı'da Korkunç Kaza: Gençlerin Yolculuğu Faciayla Sonlandı Çankırı'da Korkunç Kaza: Gençlerin Yolculuğu Faciayla Sonlandı

Yerlikaya'nın yaptığı açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildiği ifade edildi. Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri'nin KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü.

Bakan, düzenlenen operasyonların detaylarını aktararak, şüphelilerin tefecilik, kamu kurumlarına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerini belirtti. 58 ilde gerçekleştirilen operasyonlar, Adana'dan Zonguldak'a kadar geniş bir yelpazede yapıldı.

Yerlikaya, "Bu mücadeledeki kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadeleriyle polis teşkilatına teşekkür etti. Bu gelişmeler, mali suçlarla mücadelede kararlılığın ve devletin tefecilere karşı aldığı önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı