AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirmesinin 1453'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mevlid-i Nebi’nin insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirten Erdoğan, bu mübarek gecenin tüm İslam alemi ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti

AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan'dan Mevlid Kandili Mesajı

AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirmesinin 1453'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mevlid-i Nebi’nin insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu mübarek gecenin tüm İslam alemi ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkan Erdoğan, mesajında Peygamber Efendimizin doğumuyla insanlığın karanlıktan kurtularak yeni bir ufka kavuştuğunu vurguladı. O’nun samimiyeti, imanı, dürüstlüğü ve tüm canlılara karşı gösterdiği merhametin günümüz ve geleceğimiz için önemli bir örnek oluşturduğunu belirten Erdoğan, "İnsanlık Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve sünnetini unuttuğunda, dünya karanlığa bürünür" dedi.

Mevlid-i Nebi’nin, İslam ümmeti için büyük bir fırsat olduğuna değinen Erdoğan, Gazze ve diğer İslam coğrafyalarında devam eden zulmün sona ermesi için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmalarının elzem olduğunu ifade etti. "Müslümanlar olarak en büyük sorumluluğumuz, Peygamber Efendimizin örnek ahlakını benimsemek ve O’nun evrensel mesajını günümüzle buluşturmaktır" diyen Erdoğan, ahlaklı, dürüst ve erdemli bir nesil yetiştirmenin ancak O’nun yolundan ayrılmamakla mümkün olabileceğini vurguladı.

Başkan Erdoğan, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Tarihin en buhranlı dönemlerinden birine şahitlik eden dünyamızın içinde bulunduğu durum, ancak İslam'ın hayat veren değerleriyle ve Peygamber Efendimizin yaşantısını örnek almakla değişebilir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Çankırılı hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin barışa ve kardeşliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Kaynak: Berkay Tozlu