Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklemelerin kırsal kalkınmayı sağlama adına 2025'te de artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Altay, kırsaldaki önemli önceliklerinin vatandaşların yaşadıkları bölgelerde refah seviyesini artırmak olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Konya tarımının gelişmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz. 2025 yılı için planladığımız tarımsal destekleme başvurularımızı başlattık. Çiftçilerimize yönelik yüzde 50 hibe destekli elma, asma, şeftali, kiraz, ceviz, badem, aronya, ahududu, böğürtlen gibi az su tüketen bitkiler ile yüzde 85 hibe destekli tıbbi aromatik bitkilerden kekik, adaçayı ve sumak için başvuruları 31 Temmuz tarihine kadar almaktayız. Ayrıca pilot bölgelerde Antep fıstığı ve kestane fidanı desteklemesi yapılmaktadır. Tüm çiftçi kardeşlerimizi Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmaları halinde Büyükşehir Belediyemizin sunduğu bu imkandan faydalanmaya davet ediyorum."

Üreticiler, destekleme için müracaat dilekçelerini Konya Büyükşehir Belediyesi'ne, ilçe belediyelerine veya mahalle muhtarlarına teslim edebilecekleri gibi, online olarak da başvuru yapabileceklerdir. Online başvuru, ayrıntılı bilgi ve başvuru dilekçesi için www.konya.bel.tr adresinden ulaşılabilir.

Akkuş’ta Korkutan Kaza: 5 Kişi Yaralandı Akkuş’ta Korkutan Kaza: 5 Kişi Yaralandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı