Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Belediye Başkanı Zeyni İpek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) istifa ettiğini ve belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. İpek, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'den Kızıltepe Belediye Başkanı seçilmişti.

DEM Parti Genel Merkezi, 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Zeyni İpek hakkında partinin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlar sergilediği gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldığını duyurmuştu. Bu açıklamada, İpek'e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'na ulaşan şikayet ve belgelerin değerlendirilmesi sonucunda disiplin soruşturmasının gerekli görüldüğü belirtilmişti.

Soruşturma süreci devam ederken, Zeyni İpek bugün yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Açıklamasında İpek, "Değerli Kızıltepe Halkı; benim üzerimden oluşturulan kirli bir komplo ile kamuoyunu meşgul eden art niyetli bir durum yaşandı. Benim üzerimden partimi de hedef alan bu kumpasın partime zarar vermemesi adına üyesi olduğum Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden istifa ettiğimi açıklıyorum" ifadelerine yer verdi.

İpek, Kızıltepe halkına verdiği sözlerin sorumluluğunu yerine getirmek için bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı. Şehrin öncelikli ve hayati sorunlarına birlikte çözüm arayacaklarını belirten İpek, "Hepinizin sunacağı destekle güzel bir Kızıltepe oluşturacağımızı umut ediyorum" dedi.

İstifasıyla birlikte İpek, belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini ve Kızıltepe halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı