Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Kızılırmak ilçesinde bulunan uygulama arazisinde yeni sezon çeltik hasadını başarıyla gerçekleştirdi. İyi tarım uygulamaları çerçevesinde, kalite ve verimliliği artırarak üretilen pirinç, başta üniversite personeli olmak üzere Çankırı halkının damak zevkine sunuluyor.

ÇAKÜ Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, ülke tarımındaki verimliliğin bilinçli ve doğru zirai uygulamalarla artırılması amacıyla bilimsel çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Çeltik hasadının 60 dekar alanda gerçekleştirildiğini belirten Kuşvuran, elde edilen olumlu sonuçların başta Kızılırmak’taki çeltik üreticileri olmak üzere tüm ülke çiftçileri için faydalı olacağını vurguladı.

Prof. Dr. Kuşvuran, “Bilimsel verilerden yararlanarak, bu bilgileri kendi arazimizde pilot olarak uyguluyoruz. Ümit ediyorum ki, çiftçilerimiz için verimli ve bereketli bir hasat mevsimi olur” dedi. Ayrıca, çeltik ekimi ve hasadı sürecinde destek veren Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran,” Biz Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu olarak verimliliğin bilinçli ve daha doğru iyi tarım uygulamaları ile artırılması amacıyla, bilimsel verilerden yararlanıyor ve bunu kendi arazimizde pilot olarak uyguladıktan sonra aldığımız olumlu sonuçları başta Kızılırmak ilçemizde çeltik üreticiliği yapan çiftçilerimiz olmak üzere tüm ülkemizin hizmetine sunmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yani bilimsel aklımızı ülke tarımının hizmetinde verimliliğin ve kalitenin artırılmasında kullanıyoruz. Ümit ediyorum ki, çiftçilerimiz için verimli ve bereketli bir hasat mevsimi olur. Ayrıca bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi başta olmak üzere çeltiğin ekiminden hasadına kadar özverili bir şekilde çalışan ve emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma özverileri için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Antalya'da Hortum Felaketi: Seralar ve Evler Büyük Zarar Gördü Antalya'da Hortum Felaketi: Seralar ve Evler Büyük Zarar Gördü

Kaynak: Berkay Tozlu