Ankara’da Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait bir yolcu otobüsünün yaptığı kaza, 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 27 kişinin yaralanmasına neden oldu. Ancak, kazadan kıl payı kurtulan bir yolcu, Faruk Kaya, otobüse binmekten son anda vazgeçerek olası bir felaketten kurtuldu. Manisa’ya gitmek üzere Öz Ağrı Seç Turizm firmasından bilet alan Kaya, otobüsün gecikmesi nedeniyle biletini iptal ederek başka bir firma ile yola çıkmaya karar verdi.

Kaya, yaşadığı bu şanslı tesadüfü İHA muhabirine anlattı. Sabah saat 02.00’de Manisa’ya gitmek için bilet alan Kaya, AŞTİ’ye vardığında otobüsün 2 saat gecikeceğini öğrendi. Bu durumu öğrenir öğrenmez internetten aldığı bileti iptal eden Kaya, başka bir firmadan bilet alarak Manisa’ya doğru hareket etti. Kazadan haberdar olduğunda ise büyük bir şok yaşadı.

Kaza haberi sonrası telefonlarının susmadığını belirten Kaya, "Otobüsün kaza yaptığını öğrenince ne durumda olduğumu soranlar oldu. O an ne kadar şanslı olduğumu anladım" dedi. Kendisini kurtaran bu gecikmeyi, kimileri şans olarak değerlendirirken Kaya, "Ben anne duası diyorum" ifadelerini kullandı.

Bursa’da Trafikte ‘Yol Verme’ Kavgası: Olay Meydan Muharebesine Döndü Bursa’da Trafikte ‘Yol Verme’ Kavgası: Olay Meydan Muharebesine Döndü

Kaya, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Bir gün gidip, şimdi olduğu gibi geri gelecektim. Belki normal bir insan olsa, o kazadan sonra bir daha otobüse binmekten çekinir. Ancak dürüst olmak gerekirse ben böyle bir tedirginlik yaşamadım" dedi.

Faruk Kaya’nın bu şanslı tesadüfü, hayatın ne kadar beklenmedik olaylarla dolu olduğunu bir kez daha gösterdi. Kazadan kıl payı kurtulmanın verdiği huzurla konuşan Kaya, bu olayın hayatında derin bir iz bıraktığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı