Safranbolu'nun cam seyir terası büyük ilgi görüyor: İlk 8 ayda 164 bin ziyaretçi Safranbolu'nun cam seyir terası büyük ilgi görüyor: İlk 8 ayda 164 bin ziyaretçi

Dün akşam saatlerinde Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine bağlı Cambaz ve Koçcağız köyleri yakınındaki ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına, çok sayıda ekip müdahale etti. Bugün akşam saatlerine kadar süren müdahalelerle yangın kontrol altına alındı. Bölgede sağanak yağışın başlamasıyla birlikte soğutma çalışmaları devam ediyor.

A W240306 01

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yangına Kastamonu, Çankırı, Ankara, Ilgaz ve Amasya'dan gelen ekiplerin yanı sıra 3 helikopter, 18 arazöz, 24 ilk müdahale aracı, 6 su ikmal aracı, 1 ekskavatör, 1 greyder, 1 dozer ile müdahale edildiğini belirtti. Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

A W240306 04

Öte yandan, Azdavay ilçesi Mehmet Çelebi köyünde öğle saatlerinde çıkan yangına da helikopter desteği ile müdahale edildi. Ekiplerin çabasıyla yangın köydeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı