Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir marketin elektrik panosunda meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Olay, Tosya ilçe merkezinde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, marketin elektrik panosunda henüz bilinmeyen bir nedenle patlama yaşandı. Patlama sonrası çıkan yangın, kısa sürede market çalışanlarının ve çevredekilerin dikkatini çekti. Durumu hemen itfaiyeye bildiren çalışanlar, yangının büyümesini engellemek için ilk müdahaleyi yaptı.
İhbarın ardından olay yerine hızla ulaşan Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına anında müdahale etti. Kontrol altına alınan yangın, çevredeki diğer işletmelere sıçramadan söndürüldü. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, marketin elektrik panosunda ve çevresinde maddi hasar meydana geldi.
Yetkililer, yangının kesin nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı. Yangının elektrik kaynaklı olabileceği üzerinde duruluyor. Tosya Belediyesi, benzer olayların önlenmesi adına elektrik tesisatlarının düzenli kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.
Yaşanan olay, kısa süreli paniğe neden olsa da ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde büyük bir felaketin önüne geçildi.