Ramazan Efe Yılmaz, silkmede 129 kilo, toplamda ise 228 kiloluk derecesiyle 2 birincilik, koparmada da 99 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.

Daha önce sırasıyla Türkiye Şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonluğu dereceleri bulunan Ramazan Efe Yılmaz, kariyerini dünya şampiyonluğu ile taçlandırdı.

Şampiyon Yılmaz’ın Antrenörü Ömer Öz, “Allah bize dünya şampiyonluğunu nasip etti. Çok mutluyum. 20 gün sonra Yunanistan’da Avrupa Şampiyonası var, Ramazan Efe üst düzey bir seviyede, kondisyonu ve formu çok iyi, inşallah oradan da Avrupa Şampiyonluğu bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Antrenör Öz, “Şampiyona Türkiye saatiyle 2 buçuk civarındaydı. Heyecanla bekledim, uyuyamadım. Sanki ben yarıştırıyormuşum gibi buradan destek verdim. Anlatılmaz yaşanır. Farklı bir duygu, Ramazan Efe’nin inşallah 2028 Olimpiyatlarında kota alıp olimpiyatlara gideceğine inanıyorum. Bize destek veren Sayın Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürüme ve Tarım Meslek Lisesi Müdürüme teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Şehidimin Kokusu Projesi Çerçevesinde Çankırı’da Şehit Ailelerine Ziyaret Şehidimin Kokusu Projesi Çerçevesinde Çankırı’da Şehit Ailelerine Ziyaret

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Ramazan Efe Yılmaz’ı tebrik etti. Ramazan Efe Yılmaz’ın Dünya Şampiyonu olmasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, “ Kıymetli Ramazan Efe Yılmaz ile çok değerli antrenörümüz Ömer Öz’ü tebrik ediyorum. Sağ olsunlar bizi yine mutlu ettiler. İnşallah ilerleyen süreçte Olimpiyat derecelerinin geleceğini ümit ediyorum, bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar, Ramazan Efe Yılmaz’ı, antrenörünü ve ailesini kutluyor, bu sürece katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum ” dedi.

Kaynak: Haber Bülteni