Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençlerin şehri daha yakından tanımasını sağlamak amacıyla kültürel ve doğa gezileri düzenliyor. Bu kapsamda Ladik Akdağ ve Ambarköy’ü kapsayan geziler, gençleri hem tarihle hem de doğayla buluşturuyor. 27 Şubat’a kadar her hafta pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi günleri düzenlenecek etkinliklerde toplamda bin 725 öğrencinin katılımı hedefleniyor.

Tarihin Gizemli Kapısı: Frigler’in Dini Merkezi Afyonkarahisar’da Ziyaretçileri Büyüleyen Miras! Tarihin Gizemli Kapısı: Frigler’in Dini Merkezi Afyonkarahisar’da Ziyaretçileri Büyüleyen Miras!

Gezilerin ilkinde 75 öğrenci, dünyanın ilk ahşap açık hava müzesi olan Ladik Ambarköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret ederek Samsun’un kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Ardından kış turizminin gözde noktalarından biri olan Ladik Akdağ Kayak Merkezi’ne geçen gençler, karın tadını çıkararak kızakla kaymanın keyfini yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, gençlerin yaşadıkları şehri daha iyi tanımaları için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek, “Gençlerimiz için Petek Genç Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu proje ile daha fazla gencimize ulaşarak onların sosyal, kültürel ve akademik gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Yakın zamanda tamamlanması planlanan Petek Genç Projesi, gençlerin sosyal yaşamına katkı sunacak önemli bir merkez olacak. Atakum ilçesindeki Eski Kurupelit Düğün Salonu’nda hizmet verecek olan merkez, Samsun’un gençlerine yeni bir buluşma noktası sunacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik kültürel ve sosyal etkinliklere hız kesmeden devam ederken, şehirde gençlerin faydalanabileceği birçok projeyi hayata geçirmeyi sürdürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı