Karabük’ün Ovacık ilçesinde, Beydini ve Alınca köyleri arasındaki orman yangını, 49 saatlik yoğun söndürme çalışmalarına rağmen hala kontrol altına alınamadı. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesi, alevlerin hızla yayılmasına neden olurken, ekipler zor anlar yaşadı.

Öğle saatlerinden itibaren rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, karayoluna dayanarak ciddi tehdit oluşturdu. Yangınla mücadele için bölgeye gönderilen greyder ve dozerler, sarp arazide yol açarak yangının önüne geçmeye çalışıyor. TOMA, itfaiye ve arazözlerle alevlere tazyikli su sıkılarak müdahale ediliyor. Yaklaşık 50 hektar alanın zarar gördüğü bölgede, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı 2 helikopter de havadan müdahalelerini sürdürüyor.

Rüzgarın etkisiyle alevlerin yolun karşı tarafına geçmesi nedeniyle ekipler, hızla müdahale ederek alevlerin yayılmasını engellemeye çalıştı. Yangın söndürme çalışmalarında 73 araç ve 208 personel görev alıyor.

Mecidiyeköy Metro İstasyonunda yangın: Güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı Mecidiyeköy Metro İstasyonunda yangın: Güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Av. Cem Şahin ve Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, bölgede incelemelerde bulunarak durumu yakından takip ediyor. Yangınla mücadele sürecinde, ekiplerin rüzgar ve arazinin zorlu koşullarıyla başa çıkması, yangının kontrol altına alınması için büyük önem taşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı