UNESCO Dünya Doğal ve Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'da etkili olan kar yağışı ve şiddetli rüzgar, sıcak hava balon turlarının arka arkaya beşinci kez iptal edilmesine neden oldu.
Geçtiğimiz perşembe günü başlayan ve aralıklarla devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Slot Merkezi tarafından bugün de balon uçuşlarına izin verilmedi. Bu durum, her yıl ortalama 220 gün gerçekleştirilen balon turlarına katılmayı planlayan turistlerin hayal kırıklığına uğramasına yol açtı.
Kapadokya’nın eşsiz manzarasını gökyüzünden izlemek isteyen ziyaretçiler, hava şartlarının düzelmesini beklerken, balon turlarının hafta başından itibaren yeniden başlaması öngörülüyor.