Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olması beklenen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ilk seçim mitingini Wisconsin'de gerçekleştirerek, “Her türlü suçluyla mücadele ettim. Bu yüzden bana kulak verin, Donald Trump'ın nasıl biri olduğunu biliyorum” dedi.

Başkanlık seçimleri için kilit eyaletlerden biri olan Wisconsin'in Milwaukee şehrinde düzenlenen mitingde, binlerce kişiye hitap eden Harris, önceliklerinin çocuk yoksulluğu ile mücadele, sendika hakları, uygun fiyatlı sağlık hizmetleri ve emeklilik güvencesi olduğunu vurguladı. Harris, seçim konuşmasında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump ile arasındaki seçimin “özgürlük ve kaos arasında bir tercih” olduğunu belirtti.

Trump'ı eleştiren Harris, “Her türlü suçluyla mücadele ettim. Kadınlara kötü muamele eden saldırganlar, tüketicileri dolandıran sahtekarlar, kendi çıkarları için kuralları çiğneyen düzenbazlar. Bu yüzden bana kulak verin, Donald Trump'ın nasıl biri olduğunu biliyorum” dedi. Harris, Trump'ın milyarderler tarafından desteklendiğini ve özel çıkarları temsil ettiğini öne sürdü, kendi kampanyasının ise halk odaklı olduğunu savundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı

Ayrıca, silah şiddetini önlemek için riske dayalı silahlara el koyma yasası geçirme ve saldırı silahlarına yönelik yasak getirme sözü veren Harris, seçim öncesinde yapılması gerekenler olduğunu ve kazanılması gereken bir seçim olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı