ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçiler ve Demokratlar seçim kampanyalarını yoğunlaştırırken, Demokrat Parti'de önemli bir gelişme yaşandı. Demokratların adayı olan ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokratların başkan adayı olarak ön plana çıktı.

Demokrat delegeler, başkan adaylığı için çevrimiçi oy kullanmaya başladı. Demokratik Ulusal Komite Başkanı Jamie Harrison, pazartesi günü sona erecek olan oylamada, Harris'in barajı geçerek Demokratların adayı olmak için yeterli oyu aldığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “987 bin yatak kapasitesi ile gençlerimize büyük destek sağlıyoruz” Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “987 bin yatak kapasitesi ile gençlerimize büyük destek sağlıyoruz”

Harris, barajı geçmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı için Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Bu gelişme, Demokrat Parti'nin 2024 seçimlerindeki stratejisini ve Harris'in kampanya sürecini şekillendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı