Kai Lucas Havertz, 11 Haziran 1999'da Almanya'nın Aachen şehrinde doğdu. Futbol yolculuğuna alemannia mariadorf amatör takımında başladı. 2008 yılında Bundesliga'nın 2. Alemannia Aachen takımına katıldı ve akademisine yeni bir üyeyi kabul etti. Bu kurumda iki yıl geçirdikten sonra 11 yaşına geldiğinde Bayer Levkusen'e taşındı. 

2016 yılında 17 yaş altı milli takımdaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Havertz, 18 gol atarak başarılı bir sezon geçirdi ve 17 yaş altı gümüş fritz Walter madalyasını kazandı. Ertesi yıl olağanüstü performansı nedeniyle Bayer Leverkusen takımına terfi etti.

Havertz, Bayer Leverkusen ile ilk Bundesliga maçına 15 Ekim 2016 tarihinde Werder Bremen karşısında çıktı. Maça ikinci yarıda giren Havertz, 17 yaşında ve 126 günle kulübün Bundesliga'da ilk maçına çıkan en genç futbolcusu oldu.

Kai Havertz14 Nisan 2018'de, 18 yaşında ve 307 gününde 50 Bundesliga maçına çıkarak, bu başarıyı elde eden en genç futbolcu unvanını Timo Werner'dan devraldı.

Abdullah Çatlı kimdir? Nasıl öldü? Abdullah Çatlı kimdir? Nasıl öldü?

26 Ocak 2019'da Wolfsburg'a attığı penaltı golüyle bundesliga tarihinin en genç golcüsü oldu. Havertz bu golü attığında 19 yaşındaydı.

Havertz, 2019-20 sezonunun ilk haftasında Paderborn'u 3-2 yendikleri maçta attığı golle Bundesliga'da tüm zamanların en genç ikinci golcüsü oldu. Havertz bu dönemde 25 Bundesliga golüne ulaşarak Köppel'in ardından en genç ikinci futbolcu unvanını kazandı.

Aralık 2019'da, 20 yaşında altı ay ve dört gününde oynanan Köln maçında 100. Bundesliga maçına çıkarak bu alanda da Timo Werner'ın rekorunu kırdı.

Whatsapp Image 2024 07 07 At 12.25.17

Kai Havertz sevgilisi kim?

Sophia Weber, 1999 yılında Aachen bölgesinde doğmuş, Alman bir modeldir. Kai Havertz gibi o da genç yaşta Avrupa'da tanınan bir top modeldir. 

Sophia Weber'in çocukluk yılları hakkında pek bir şey bilinmiyor; kişisel hayatını ve ailesini gizli tutma eğiliminde ve bunları medyaya nadiren yansıtıyor. Weber liseyi Almanya'da, Aachen'de bitirdikten sonra modellik kariyerine başladı. 

Sophia Weber'in kariyeri, Havertz ile Londra'ya taşındıktan sonra daha da gelişti. İngiltere'de, özellikle de Chelsfield bölgesinde yaşayan Weber, ünlü tasarımcılar ve şirketlerle işbirliği yapma fırsatı buldu. 

Whatsapp Image 2024 07 07 At 12.26.13

Kai Havertz ve Sophia Weber nasıl tanıştı?

Sophia Weber ve Kai Havertz, Almanya'nın aynı bölgesinden gelmeleri nedeniyle uzun yıllardır birbirlerine yakınlar. Çiftin bağı okul yıllarında başladı ve o zamandan beri birlikte kaldılar, birlikte birçok engelle karşılaştılar ve güçlü bir bağ kurdular. 

Son zamanlarda genç futbolcuların okulda veya üniversitede karşılaştıkları kadınlarla romantik ilişkiler kurması oldukça yaygınlaştı. Bu durum, Havertz ve Weber'in gerçek bağlantılar kurdukları uzun soluklu bir ilişki yaşadıkları günlerde hoş bir değişiklik olarak kabul edilebilir. 

Sophia Weber'in bir futbol fanatiği olduğu biliniyor ve çiftin yıllar önce bu spora ortak ilgi duyduğu ve bugün de birlikte keyif almaya devam ettiği görülüyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı