Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen 11 ilde inşaatı tamamlanan 29 bin 311 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki 641 konutun anahtar teslim törenine video konferansla katıldı.

“Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan depremler sonrası Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis gibi illerde inşa edilen konutların teslim töreni, Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çankırı'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı! Çankırı'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı!

Diyarbakır’da düzenlenen törene katılan Vali Murat Zorluoğlu, bölgedeki hızlı toparlanma sürecine dikkat çekti ve “Bugün burada, Diyarbakır’da 641 konutun hak sahiplerine teslim edilmesiyle yeni, sıcak ve güvenli yuvalarını kendilerine hayırlı olsun” dedi.

Hak sahiplerinden Abdurrahman Alptekin, yeni evinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, “Ev, ev gibidir. Konteyner kentte kalıyorduk, ama artık daha rahat bir yaşam sürmeye başlayacağız” dedi.

Garipşah Akıncı da konteyner kentten evlerine geçecek olmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

Anahtar teslim törenine AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, TOKİ Başkan Yardımcısı, Bağlar Kaymakamı ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı