İstanbul Sarıyer'de bir taksici, aracına binen yabancı uyruklu bir şahıs tarafından 5 kez bıçaklanarak öldürüldü ve yol kenarına atıldı. Saldırgan kısa süre içinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Çankırılılara açık çağrı: 1 Mayıs'ta Çankırı Meydanı'ndayız! Çankırılılara açık çağrı: 1 Mayıs'ta Çankırı Meydanı'ndayız!

Olay, saat 16.30 civarında Sarıyer Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak'ta gerçekleşti. Yabancı uyruklu bir şahıs, taksici Yaşar Yanıkyürek'in (58) kullandığı 34 TFY 89 plakalı ticari taksiye bindi. Tartışma çıktı ve şahıs Yanıkyürek'i 5 yerinden bıçaklayarak araçtan atıp kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, taksicinin yaşamını yitirdiğini belirledi ve cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, şüpheliyi olayda kullandığı bıçakla ve taksiyle birlikte yakaladı.

Öldürülen taksicinin meslektaşları, olaya tepki gösterdi. İlyas Uzun, "Arkadaşımız direnince öldürüyorlar. Daha sonra kendisini caddeye atıyorlar, arabayı da alıp kaçıyorlar. Güvenlik konusunda kime müracaat edelim, kime bir şeyler söyleyelim? Allah var yukarda, herkesin çocukları var. Bizim talebimiz taksilerimizi daha güvenli hale nasıl getirebiliriz. Yeter artık, biz ölmek istemiyoruz" dedi.

Tuncay Tek, "Bu güzelliklere, iyiliklere karşı bunlarla mı karşılaşacağız? Parası olan da olmayan da biniyor arabalarımıza. Şu karşılaştığımız olaylar bizi çok yıpratıyor. Allah rızası için buna bir çare bulunsun" diye konuştu.

Taner Kiziroğlu, "Hiç kimseye yanlışı olmadı bu zamana kadar, kimseye de yanlış yapmadı. Çok dürüst çalışan bir adamdı. Artık bir an önce bunlara bir çare bulmaları lazım" ifadelerini kullandı.

Murat Yavuz ise gözyaşları içinde, "Devletin artık bu taksici cinayetlerine bir el atması lazım. Kabin koyulması lazımsa koyulsun. Bir şeyler yapılması lazım artık" dedi.

A W184581 03

Kaynak: İhlas Haber Ajansı