İsrail ordusunun Gazze'deki iki ayrı bölgeye düzenlediği hava saldırılarında en az 14 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Yerel yetkililerin aktardığı bilgilere göre, Bani Suheyla şehrinde bulunan bir eve yapılan hava saldırısında en az 10 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki bir binaya yönelik saldırıda ise 4 kişinin öldüğü açıklandı. Her iki saldırıda da çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Josep Borrell: "İsrail'e verilen süre, daha fazla ölüm anlamına gelebilir" Josep Borrell: "İsrail'e verilen süre, daha fazla ölüm anlamına gelebilir"

İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar sırasında Filistinli sivillerin hedef alındığı defalarca kez kaydedilmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 42 bin 289'a, yaralı sayısının ise 98 bin 684'e ulaştığı ifade edildi. Saldırılar, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirirken, uluslararası toplumdan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı