İsrail’in işgaline karşı Filistin’e destek vermek için Batı Şeria’ya giden Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerince katledildi. Eygi’nin Didim’deki ata evi, bu üzücü haberin ardından Türk bayraklarıyla donatıldı.

Aslen Aydın Nazillili olan 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesinin ABD’de yaşadığı, anne ve babasının ayrı olduğu öğrenildi. Eygi’nin dedesi, amcası ve halasının Didim’de yaşadığı, yaz tatillerinde de Didim’de aile yakınlarının yanında kaldığı biliniyor. Ailesi, Eygi’nin naaşının Didim’e defnedilmesini talep ediyor.

Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi, yeğeninin ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından aileye ulaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Eygi, "Kardeşim olayın şokuyla telefonlarını kapatınca, anneye ulaşıldı. O da kızının Antalya’ya defnedilmesini istiyor. Biz ise yeğenimizin Didim’e defnedilmesini arzu ediyoruz. Belediyemiz, kaymakamlığımız ve bakanlıkla bu talebimizi ilettik. Şu an yeğenimin naaşının Türkiye’ye getirilmesini bekliyoruz. Konsolosluklar aracılığıyla çalışmaların sürdüğünü öğrendik. Dayıları da Didim’e defnedilmesine karşı değil. Bakanlık ve ilgili birimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Babası da Türkiye’ye gelecek ve defin işlemleri için görüşmeler yapacak" dedi.

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

Öte yandan, Eygi’nin yakınlarının yaşadığı apartman da Türk bayraklarıyla süslenirken, Eygi’nin dedesinin olaydan henüz haberdar olmadığı ve bilgi verileceği öğrenildi.

Eygi’nin naaşının, İsrail üzerinden Ürdün’e nakledilmesi ve ardından Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. Cenazenin otopsi ve nakil işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 10 gün içinde defnedilmesi planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı