İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, başkent Tahran’da Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İkili ve bölgesel konuların ele alındığı toplantıda, İran ve Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel gelişmelere yönelik iş birliğinin artırılması kararlaştırıldı. Arakçi, Katar’a İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerindeki etkin rolü nedeniyle teşekkür etti ve Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi için yapılan girişimlere destek verdiklerini belirtti. Arakçi, “Hamas ve Filistin direnişinin onayladığı her türlü anlaşmayı destekliyoruz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Al Thani ile görüşmesinde Gazze’deki savaşın engellenmesi gerektiğini vurguladı. Pezeşkiyan, “İslam ülkeleri bir araya gelerek Siyonist rejim destekçilerini Gazze’de devam eden savaşı durdurmaya zorlamalıdır. Gazze’de her bir saatte insanlık suçu işlenmekte. Ancak yeri geldiğinde bir kişi için seslerini yükselten ve insan hakları savunucusu olduklarını iddia eden bazı ülkeler, işlenen savaş suçları karşısında sessiz kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, uluslararası toplumun Gazze’deki insanlık dramına sessiz kalmasını eleştirdi. Al Thani, “Katar olarak Gazze’de savaşın durdurulması ve ateşkesin sağlanması için tüm çabalarımızı göstermeye devam edeceğiz. Bu konuda bölgede önemli bir oyuncu olan İran İslam Cumhuriyeti’nin yapıcı rolünü de hesaba katıyoruz. Küresel ve bölgesel gelişmeler doğrultusunda İran ile iş birliği yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

İran ve Katar arasındaki bu görüşme, iki ülkenin bölgesel krizler karşısında ortak bir duruş sergileme kararlılığını gösteriyor. Her iki ülke de, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için uluslararası toplumun daha etkili bir şekilde harekete geçmesini bekliyor. Bu süreçte, İran’ın ve Katar’ın sağladığı destek ve iş birliği, bölgesel istikrarın sağlanmasına önemli katkılar sağlayabilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı