İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'in İran'ın askeri üslerine yönelik misilleme saldırısının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM Güvenlik Konseyi üyelerine bir mektup gönderdi. Mektubunda, İsrail'in saldırılarını şiddetle kınayan Arakçi, “İran hava savunma sistemi, saldırıların çoğunu etkisiz hale getirdi, ancak bu saldırılarda 4 İran ordusu askeri ulusal güvenliği korumak için hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

KAAN uçağının siber güvenliği Türk mühendisleri tarafından geliştiriliyor KAAN uçağının siber güvenliği Türk mühendisleri tarafından geliştiriliyor

Arakçi, İsrail'in eylemlerinin uluslararası hukukun temel ilkelerini ve özellikle BM Şartı'nın 2. maddesinin 4. fıkrasını ihlal ettiğini belirterek, bu saldırıların uluslararası barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, bölgedeki istikrarsızlığın artmasına neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan Arakçi, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi'nden Siyonist rejimin saldırılarına karşı net bir tutum almasını ve bu eylemleri kınamasını istedi. Mektubunda, “İran, suçlu İsrail rejiminin ihlallerini ve yasa dışı saldırılarını ele almak üzere acil bir toplantı düzenlenmesini talep etmektedir” ifadeleriyle, uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı