Teröre verilen ilk şehit Süleyman Aydın gündeme geldi. Bu yazıda Süleyman Aydın ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

İlk şehit Süleyman Aydın kimdir?

Şehit Süleyman Aydın, 6 Temmuz 1984 tarihinde Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Yarhisar köyünde, Habip ve Sultan Aydın'ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını köyde geçiren Aydın, 1990 yılında Yarhisar İlkokulu'na başlamış ve 1995 yılında mezun olmuştur. Orta öğrenimini Hafik İmam Hatip Ortaokulu'nda tamamlamış ve 1998 yılında mezun olmuştur. Askerlik çağına kadar ailesinin yanında köyde yaşamış ve çalışarak onlara destek olmuştur.

2004 yılında nişanlı iken askere gitmiş ve Manisa Kırkağaç'taki acemi birliğini tamamladıktan sonra Şırnak İkizce 1. Komando Tugayı'na atanmıştır. Askerlik görevini tim halinde sürdüren Aydın, 10 Eylül 2005 tarihinde Şırnak'ın Seslice köyü yakınlarındaki Küpeli Dağı mevkiinde terör örgütleriyle girdiği sıcak çatışmada şehit olmuştur.

Faik Bulut kimdir? Nereli? Faik Bulut kimdir? Nereli?

İlk Şehit Süleyman Aydın Kimdir

Süleyman Aydın nasıl şehit oldu?

15 Ağustos 1984 tarihinde PKK'nın gerçekleştirdiği Eruh ve Şemdinli baskınları, Abdullah Öcalan'ın emirleri doğrultusunda saat 21:30 civarında başlamıştı. Eruh'taki saldırının lideri Mahsum Korkmaz, Şemdinli'deki saldırının lideri ise Abdullah Ekinci'ydi.

Saldırganlar, askeri karakollara ve lojmanlara bombalı ve silahlı saldırılar düzenledi. Eruh'ta Jandarma Onbaşı Komando Er Süleyman Aydın şehit olurken, yaralı Jandarma Astsubay Çavuş Memiş Arıbaş önce Van'daki hastaneye, ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve burada hayatını kaybetti. Ayrıca, saldırıda 3 sivil ve 9 kişi yaralandı.

PKK militanları, Jandarma birliğine ait çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme gasp etti. Her iki ilçeyi kısa süreliğine kontrol altında tutan teröristler, ilçe meydanlarında, kahvehanelerde ve cami minarelerinde propaganda yaptı. Ayrıca, Ziraat Bankası'nı soymak amacıyla banka personelinin evlerine baskın düzenlediler. Bu eylem, PKK'nın gerçekleştirdiği ilk büyük saldırı olarak kayıtlara geçti. Saldırganlar, olay sonrası Kuzey Irak'a geri döndü.

Kaynak: Haber Merkezi