Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu, 24 Eylül 2024 tarihinde aldığı kararla, Ilgaz'daki yeni kurulan Turizm Fakültesi'nin adını "Ilgaz Turizm Fakültesi" olarak değiştirdi. Bu karar, Yükseköğretim Kurulu'nun onayıyla resmiyet kazanırsa, Ilgazlı ve Çankırılılar için büyük bir kazanım olacak.

2 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kapatılan Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nun yerine kurulan yeni fakültenin isminin "Ilgaz" olarak anılmaması, Ilgaz halkı ve yerel yöneticiler arasında üzüntüye yol açmıştı. Bu duruma karşı, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk öncülüğünde başlatılan kampanyalar ile fakülteye Ilgaz adının verilmesi için destekler toplanmıştı.

24 Eylül 2024 tarihinde yapılan senato toplantısında, "Fakülte adının Ilgaz Turizm Fakültesi olarak değiştirilmesi" oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan görüşmelerde, değişiklik kararının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmasına karar verildi. Bu gelişme, Ilgaz ve çevresindeki tarımsal ve turistik potansiyelin daha da ön plana çıkmasına katkı sağlayacak.

Ilgaz Dağı’nda "İspanyol Kraliçesi" Kelebeği Görüntülendi Ilgaz Dağı’nda "İspanyol Kraliçesi" Kelebeği Görüntülendi

Ilgaz Turizm Fakültesi'nin kurulması, yerel turizmin gelişimi açısından da büyük bir fırsat sunuyor. 

Kaynak: Berkay Tozlu